Cillessen: ‘Ik pak liever prijzen dan een penalty’

Bron: www.ajaxlife.nl

Cillessen vertelt over een bewogen 2014.© ProShots

Ondanks wat foutjes dit seizoen was 2014 voor Jasper Cillessen een ‘fantastisch’ jaar. De doelman vertelt in onze papieren versie over de landstitel, het WK en zijn contractverlenging.

Als Cillessen het afgelopen jaar iets heeft afgedwongen, dan is het wel dat hij in 2015 met rugnummer 1 keept. De keeper mocht vorige week zelf vertellen dat hij een nieuw rugnummer krijgt, ter bevestiging van zijn nieuwe status.

Ondanks alles is er een repeterend onderwerp; de penalty’s. Cillessen stopte er in zijn loopbaan nog niet eentje. Het gaat in elk interview wel even over deze statistiek, het gesprek met Ajax Life vormt daarop geen uitzondering.

“Het is een eigen leven gaan leiden door die wissel,” aldus Cillessen. Tim Krul verving hem, stopte twee penalty’s, waardoor Oranje de halve finales haalde. “Ik kan er weinig mee, train er op, maar houd er op trainingen ook genoeg tegen. Maar in de wedstrijd is het toch anders. Ik hoop dat ik er zo snel mogelijk een pak, zodat dit verhaal afgesloten kan worden.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16790

Gegevens