CBV: ‘Stam moet in dug-out blijven zitten’

Bron: ajaxfanzone.nl

Jaap Stam is nog niet in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal en mag daarom van CBV-voorzitter Leo Beenhakker niet nadrukkelijk meer staan te coachen buiten de dug-out tijdens wedstrijden van Jong Ajax. 

‘Jaap moet weten dat wij een speciaal traject uit stippelen om hem alsnog zijn hoogste diploma te halen. Momenteel is hij dus geen coach dus mag hij zich ook niet zo gedragen. Bij Sparta – Jong Ajax heb ik anderhalf uur tegen de welgevormde schedel van Jaap aangekeken, terwijl de schedel van Andries Ulderink, op papier de hoofdcoach, maar twee keer voorbij kwam’.

‘Als CBV worden wij op deze manier in de maling genomen. Vorig jaar was het hetzelfde geval met Alfred Schreuder en Michel Jansen bij FC Twente. Hier greep de aanklager betaald voetbal ook niet in waarna wij als CBV zelf actie hebben ondernomen.  Als ik Jaap tegenkom, geef ik hem een hand en een zoen maar hij moet ook beseffen dat er ook veel trainers zijn die met moeite hun CBV-diploma hebben gehaald en nu zonder werk zitten’.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/02/18/cbv-stam-moet-blijven-zitten-in-dug-out/

Gegevens

Onderwerpen: Jong Ajax, Trainer
Tags: Nieuws
Trainers: Leo Beenhakker