Ajax-spelers konden in 1998 transfervrij weg

Bron: www.ajaxshowtime.com

Alle spelers van Ajax hadden de club in 1998 kunnen verlaten. Op dat moment maakte Ajax de gang naar de beurs. Dat en meer blijkt uit een pdf-bestand waar Quote de hand op heeft weten te leggen. 

Het bestand betreft de gehele uitspraak van de rechter in de slepende rechtzaak tussen Ajax en Shota Arveladze. De Georgische spits werd vorige maand in het gelijk gesteld en uit de gelekte uitspraak blijkt waar Ajax allemaal in tekortschoot. 

Zo communiceerde de club niet of het salaris dat in het contract van Arveladze vermeld stond een bruto- of nettosalaris betrof. Ook blijkt dat alle (!) spelers van Ajax de club in 1998 hadden kunnen verlaten toen de beursgang werd gemaakt. Op dat moment diende Ajax namelijk alle betaald-voetbalactiviteiten over te hevelen van de 'oude' vereniging Ajax naar de 'nieuwe' NV. Werknemers mogen er bij een dergelijke overgang voor kiezen niet mee te verhuizen. Dat recht werd echter nooit naar de spelers gecommuniceerd. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/88326/ajax-spelers-konden-in-1998-transfervrij-weg

Gegevens