Jong Ajax doet plicht tegen Hollandia

Jong Ajax heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Tegen de amateurs van Hollandia wist de ploeg van Jaap Stam een stabiel niveau te halen en uiteindelijk met een 5-0 eindstand van het veld te stappen. Robert Muric, Sam Hendriks, Zakaria El Azzouzi (2x) en Queensy Menig waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Jong Ajax begon direct scherp aan de wedstrijd en de eerste kans liet dan ook niet lang op zich wachten. Na een goede actie schoot Vaclav Cerny de bal in het zijnet. Na zeventien minuten was er de voorsprong voor de Amsterdammers. Robert Muric schoot na een prachtige solo de 1-0 binnen.

Ajax bleef kansen krijgen, via onder andere Donny van de Beek, en tien minuten later stond ook de 2-0 op het scorebord. De bal kwam na een goed steekballetje van Muric bij Sam Hendriks terecht die vervolgens binnen kon schieten.