Wederom inspiratieloos Ajax wint van NEC

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Op deze middag in De Goffert begint Frank de Boer met Van Rhijn en Schöne in de basis. Zoals hij vooraf heeft aangegeven wilt hij de jongelingen Tete en Sinkgraven rust geven met het oog op aanstaande donderdag. Scheidsrechter Higler is de scheidsrechter vandaag.

De eerste kans van de wedstrijd is al in de derde minuut. Na een goede lange pass van Riedewald schiet Klaassen tegen NEC-keeper Halldorsson op. In de tijd daarna laat NEC zien mee te willen voetballen. Ajax zoekt een opening maar vindt deze niet, af en toe komt NEC er gevaarlijk uit.

De volgende kans is in de achttiende minuut. Milik schiet op de keeper en in de rebound gaat de bal via de paal en een NEC-verdediger naast. Ajax komt niet op een 0-1 voorsprong. Ajax heeft het balbezit en zoekt verder naar een doelpunt. Uit een vrije trap schiet Schöne op het dak van het doel. Een kopie van afgelopen donderdag. Van Rhijn schiet nog van afstand en verder gebeurt er weinig in de eerste helft. Ajax gaat rusten met een 0-0 tussenstand tegen NEC in De Goffert.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/08/23/wederom-inspiratieloos-ajax-wint-van-nec/