Jonk: 'Meteen concurrent uitschakelen'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax A1 weet sinds dinsdag met welke tegenstander de degens in de Youth League worden gekruist. Tijdens de loting werden de Amsterdammers aan Schalke 04 gekoppeld. 'Schalke heeft van de beste jeugdopleidingen van Duitsland, dus dan weet je dat je een geduchte tegenstander geloot hebt', weet Wim Jonk.

'Het worden twee interessante wedstrijden', vervolgt het hoofd van de jeugdopleiding tegenover AjaxTV. 'We moeten van onze eigen kracht en filosofie uitgaan en weten hoe we onze tegenstander moeten bestrijden. Als je ver in het toernooi wil komen, kun je misschien maar beter gelijk een goed team uitschakelen.'

Net als de vorige edities neemt Ajax het toernooi zeer serieus, vertelt Jonk. 'Het is een podium voor de spelers en tevens een uitstraling voor de club. Het leeft ook enorm binnen Ajax. We willen dan ook ons beste team neer kunnen zetten.' Spelers als Abdelhak Nouri, Vaclav Cerny en Donny van de Beek, die niet meer voor de A1 uitkomen, kunnen vanwege hun leeftijd nog gewoon ingezet worden voor het jeugdtoernooi. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/89999/jonk-meteen-concurrent-uitschakelen