Supporters Ajax en FC Utrecht in gesprek

Bron: www.ajaxshowtime.com

Afgelopen vrijdag heeft er een oriënterend gesprek plaatsgevonden tussen een afvaardiging van Ajax en een van FC Utrecht. Dit in het kader van normalisatie binnen het betaald voetbal. Het uitgangspunt is om uiteindelijk bij onderlinge wedstrijden tussen Ajax en FC Utrecht ook weer uitsupporters toe te laten, zo meldt Ajax Life.

Bij het gesprek waren er zowel supporters als veiligheidscoördinatoren van beide clubs aanwezig. Daarnaast waren afgevaardigden van de Supportersvereniging Ajax, de AFCA Supportersclub en de Supportersvereniging van FC Utrecht present.

Afgelopen seizoen was er veel ophef rondom de uitwedstrijd van Ajax bij FC Utrecht. De supporters van FC Utrecht werden in eerste instantie gestraft vanwege antisemitische leuzen in het voorgaande seizoen, waardoor het fanatieke vak (de Bunnikside) leeg moest blijven. FC Utrecht verdeelde deze supporters over de rest van het stadion en omdat het in de ogen van burgemeester Jan van Zanen anders te gevaarlijk zou zijn, werden supporters van Ajax niet toegelaten. 

 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/96997/supporters-ajax-en-fc-utrecht-in-gesprek

Gegevens