Bosz: “Management van Muric vond dat hij nu moest spelen”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Robert Muric is op huurbasis vertrokken naar Pescara. De Kroatische buitenspeler wilde speeltijd bij het eerste team van Ajax, maar kreeg dat niet. Bosz had dan ook geen probleem met zijn vertrek.

“Hij is een uitstekende speler, die al een tijdje bij Ajax zat. Hij speelt hoofdzakelijk op de rechtervleugel en ik heb hem vier of vijf weken meegemaakt”, zegt Bosz over Muric op de persconferentie. “Het was voor mij geen speler die ik nu al in het eerste elftal neer zou zetten en dat zou ook niet op korte termijn gebeuren. Dan vind ik andere spelers beter. Het management vond dat hij nu moest spelen en dat is hun goed recht.” Peter Bosz hoopt verder dat Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny voorlopig nog genoegen nemen met een plek bij Jong Ajax. “Alleen hebben wij natuurlijk een heleboel middenvelders”, zegt de Ajax-trainer over de situatie van Nouri. “Hij is een geweldig getalenteerde speler, die heel ver kan komen, maar hoeveel geduld hij heeft, weet ik niet. Het is moeilijk dat je er als Cerny zijnde al zo aan geroken hebt.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/08/19/bosz-management-van-muric-vond-dat-hij-nu-moest-spelen/