Ziyech bijna niet naar Ajax: “De RvC zei: dit gaat niet meer gebeuren”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Hakim Ziyech werd in de absolute slotfase van de zomerse transferperiode gehaald door Ajax. Trainer Peter Bosz had de Marokkaanse middenvelder er al eerder bij willen hebben, maar hij was afhankelijk van de Raad van Commissarissen van de Amsterdamse club. De RvC eist: “Eerst verkopen, dan kopen”. Vroeger was dit niet het geval en Ajax kwam daardoor in de financiële moeilijkheden.

“Toen ik kwam, heb ik ook met de raad van commissarissen gesproken en die heeft me heel duidelijk uitgelegd dat dit bij Ajax in het verleden vaak is gebeurd”, zegt Bosz in gesprek met De Telegraaf. “En ik zal niet zeggen dat Ajax aan de rand van de afgrond heeft gestaan, maar financieel hebben ze het wel heel zwaar gehad. Vervolgens heeft de rvc gezegd: dit gaat niet meer gebeuren, vanaf nu eerst verkopen en dan kopen”, legt Bosz uit. Uiteindelijk bleven spelers als Bazoer en Schöne bij Ajax, maar kwam Ziyech dus toch. “Je zal begrijpen dat ik mijn selectie het liefst compleet heb als ik begin”, besluit de toch enigszins balende Ajax-trainer.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/09/09/ziyech-bijna-niet-naar-ajax-de-rvc-zei-dit-gaat-niet-meer-gebeuren/

Gegevens