KNVB komt uit bij Ajax in zoektocht naar nieuwe commissaris, Slop op pole-position

Bron: ajaxfanzone.nl

De KNVB is nog steeds zoekende naar een nieuwe commissaris die het hele reilen en zeilen binnen de bond moet doorlichten en waar nodig schoon schip maken. Naar verluidt is men bij Ajax uitgekomen en ziet men in Jeroen Slop, de financieel directeur van Ajax, de beoogde kandidaat.

Slop zou de functie samen moeten gaan uitvoeren met voormalig Ajax-baas Arie van Eijden (KNVB) en Hans Nijland (ECV). Ook directeur Toon Gerbrands van PSV zou in beeld zijn geweest maar daar heeft Slop een stokje voor gestoken. Slop is bang dat PSV teveel invloed krijgt bij de benoemingen van voormalig PSV-commissaris Jan van Hommen. Gerbrands heeft zich daarna teruggetrokken. Michael van Praag zou in de nieuwe constructie als bondsvoorzitter gaan optreden. Telegraaf journalist Valentijn Driessen is verbaasd over de gang van zaken. ‘Dacht iedereen dat de crisis aanleiding was om het bestuur in het Nederlandse topvoetbal te professionaliseren, wordt de klok veertig jaar teruggezet met benoemingen langs clublijnen. Waarbij PSV zichzelf buitenspel heeft gezet’, aldus Driessen.

Bron: De Telegraaf

Likes(28)Dislikes(3)

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/10/17/knvb-komt-uit-bij-ajax-in-zoektocht-naar-nieuwe-commissaris-slop-op-pole-position/

Gegevens

Onderwerpen: Bestuur, KNVB
Tags: Nieuws
Clubs: PSV, AFC Ajax
Bestuursleden: Arie van Eijden, Jeroen Slop
Clubleden: Michael van Praag