Voormalig VAK410 niet welkom bij Klassieker

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Afgelopen april werd al duidelijk dat de KNVB Ajax een straf had opgelegd wegens de zogenaamde Kenneth Vermeer-pop. De straf houdt in dat de vakken 424 en 425 leeg moeten blijven bij de aanstaande Klassieker. Ook hebben de toenmalig seizoenskaarthouders een stadionverbod van één wedstrijd gekregen.

Door de gedeeltelijke verhuizing van VAK410 naar de F-Side was het even onduidelijk welk vak nou daadwerkelijke dicht moest tijdens De Klassieker. Ajax1.nl vroeg het eerder al na bij de KNVB. Volgens de bond moeten de vakken 424 en 425 dichtblijven, niet per se VAK410.

De bond oordeelde verder ook hard over het handelen van Ajax. “De aanklager betaald voetbal is van mening dat Ajax onvoldoende maatregelen trof om de wanordelijkheden te voorkomen dan wel te beëindigen. Tijdens de wedstrijd Ajax – Feyenoord had Ajax eerder moeten optreden tegen het ophangen van de pop, het spandoek met kwetsende tekst en de kwetsende spreekkoren. Ook is de aanklager van mening dat er na afloop van de wedstrijd Ajax – Feyenoord te weinig is ondernomen richting de deelnemers aan de kwetsende spreekkoren.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/voormalig-vak410-welkom-klassieker/