Bergkamp: ‘Johan en Piet waren cultuurbewakers’

Bron: www.ajaxlife.nl

Bergkamp: 'Het is aan ons de nieuwe Johan en Piet op te leiden.' © Pro Shots

De Voetbal International van deze week is een indrukwekkende ode aan Piet Keizer. Dennis Bergkamp vertelt wat de impact van het overlijden van de magische linksbuiten is voor hem én voor de club Ajax.

Bergkamp sprak Keizer een tijdje terug nog. “Een paar maanden geleden heb ik Piet nog uitgebreid gesproken. Hij was benieuwd naar de manier waarop we in de opleiding videoanalyses gebruiken. Het mooie was: videoanalyse was de aanleiding van ons gesprek, maar al snel hadden we het over allerlei andere aspecten van voetbal, opleiden en training. Hartstikke interessant.”

Zo geven oud-Ajacieden Ajaxkennis aan elkaar door, merkt Bergkamp op. “Dat is iets wat echt bij Ajax past: mensen met een scherpe kijk op voetbal en die hun visie onderbouwen en uitdragen. Van oudsher lopen hier heel veel oud-spelers rond voor wie dat opgaat. Maar mede door de sterfgevallen van de laatste tijd worden het er steeds minder. Er gaat zeer veel voetbalkennis verloren. Mannen als Johan en Piet waren cultuurbewakers van Ajax, elk op hun eigen manier.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21243

Gegevens