Ajax O19 met moeite langs Sparta O19

Ajax O19 had zaterdagmiddag de grootste moeite met Sparta O19, maar wist het duel uiteindelijk toch winnend af te sluiten: 2-3.

Na ruim een halfuur spelen, kwam Ajax op Het Kasteel op achterstand, toen Jeffrey de Lange gepasseerd werd door Mark Veenhoven. Toen Anderson Lopez vijf minuten voor rustĀ op aangeven van Dani de Wit de 1-1 binnen schoot, leken beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer op te gaan zoeken. Maar nog voor rust stond Sparta opnieuw op voorsprong, dit keer door een goal van Ragnar Ache.

Ajax wist dus wat het te doen stond in de tweede helft, maar leek lange tijd het tij niet te kunnen keren. Een kwartier voor tijd maakte invaller Martijn Kaars uit een rebound echter de 2-2. Slechts drie minuten later was het aanvoerder Dani de Wit die Ajax O19 voor het eerst op voorsprong zette, met een kopbal. Er waren toen nog tien minuten te spelen en Ajax slaagde erin de voorsprong te behouden en het duel toch nog winnen af te sluiten.