Ex-Ajacied Lerby: “Ajax ook absoluut niet de favoriet”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Sören Lerby, één van de eerste Denen van Ajax, denkt dat Ajax een hele zware dobber gaan krijgen aan FC Kopenhagen. De inmiddels 59-jarige ex-Ajacied vindt de Deense club eigenlijk de favoriet in de tweeluik in de achtste finales van de Europa League.

“Voor mij is Ajax ook absoluut niet de favoriet. Als ik het heel zonnig bekijk, geef ik Peter Bosz en zijn spelers vijftig procent kans. Kopenhagen had in de Champions League een beetje pech, won wel twee keer van Club Brugge, maar eindigde derde. Het is een ploeg met heel veel lengte en kracht. Ze spelen goed georganiseerd en geven bijna niks weg”, zegt Lerby tegen De Telegraaf. “De spelers van Kopenhagen zijn slopers. Ajax zal echt twee keer op de toppen van zijn kunnen moeten spelen om door te bekeren. En vergis je niet, hè? FC Kopenhagen heeft een hoge begroting en kan wat doen. Nicolai Boilesen staat er onder contract, maar speelde tot dusver nog niet veel. Andreas Cornelius vormt het grootste gevaar. Hij is echt een speler om in de gaten te houden.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/02/25/ex-ajacied-lerby-ajax-ook-absoluut-niet-de-favoriet/

Gegevens