De Ligt weer terug: “Natuurlijk was het even lastig”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Matthijs de Ligt had even een terugslagje na zijn dramatische debuut in Oranje. De 17-jarige centrumverdediger was schuldig aan een tegengoal en Nederland liep tegen een 2-0 nederlaag aan tegen de Bulgaren. De Ajacied lijkt nu weer terug.

“Natuurlijk was het even lastig. Ik heb geloof ik het hele land over me heen gekregen”, zegt De Ligt tegen NUsport. “Leuk is anders maar ik heb er niet slecht door geslapen of nachtmerries gehad. Ik was liever anders begonnen. Maar nu moet ik er gewoon voor zorgen dat het de volgende keer beter gaat.” Afgelopen donderdag viel De Ligt na rust goed in tijdens Ajax – Schalke (2-0) en gisteren leidde hij Ajax naar de overwinning door tegen Heerenveen de 2-1 te scoren. Ajax liep daarna uit naar een 5-1 overwinning. “Dat was wel een aardige spitsengoal. Vroeger in de jeugd speelde ik in de slotfase soms voorin als we nog iets moesten forceren. Nu dribbelde ik het strafschopgebied in en kreeg ik de bal aardig terug van Dolberg”, aldus het talent.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/04/17/de-ligt-weer-terug-natuurlijk-was-het-even-lastig/