Ajax Vrouwen nog geen kampioen na gelijkspel

Het is de Ajax Vrouwen vrijdagavond niet gelukt om het kampioenschap al binnen te slepen. Daarvan was een overwinning op titelconcurrent FC Twente nodig, maar op de Toekomst werd het 1-1. Er zijn nog twee speelrondes te gaan, waarin Ajax een voorsprong van 5 punten op FC Twente verdedigt.

Ajax opende op de Toekomst wel de score, via Marjolijn van den Bighelaar, met een fraaie halve omhaal. De Amsterdammers waren oppermachtig en vlak voor rust was Desiree van Lunteren met een pegel dicht bij 2-0. Maar FC Twente begon sterk aan de tweede helft, voerde de druk op en wist na een uur spelen de 1-1 te maken. Ellen Janssen maakte, net als Van den Bighelaar, haar achttiende goal van het seizoen.

Komende vrijdag krijgen de vrouwen een nieuwe kans om kampioen te worden. Dan wordt thuis tegen ADO Den Haag gespeeld.

Het bericht Ajax Vrouwen nog geen kampioen na gelijkspel verscheen eerst op Ajax1.nl -Official Ajax Fansite met het laatste Ajax nieuws.