Frenkie de Jong hoopt dit seizoen op echte doorbraak

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Afgelopen seizoen mocht Frenkie de Jong onder Peter Bosz al een aantal keren invallen in Ajax 1. Zijn meeste wedstrijden werkte de jonge middenvelder echter vooral af bij Jong Ajax. Mede door het vertrek van Davy Klaassen hoopt De Jong dit jaar veel minuten te maken in het eerste elftal, zo vertelt hij aan ELF Voetbal Magazine: “Ik probeer hard te werken om basisspeler te worden. Dát is het doel. Leuk allemaal hoor, dat meetrainen. Maar ik wil vooral zelf op het veld staan.”

Aan ambitie heeft de jongeling geen gebrek: “Ik denk dat ik me bij Jong aardig heb ontwikkeld. Nu moet ik in het eerste laten zien. Volgend seizoen wil ik echt doorbreken. Daar moet ik vol voor gaan.”

De Jong denkt niet dat Ajax na het vertrek van Klaassen een nieuwe middenvelder probeert binnen te halen: “’Dat hebben wij, de jonkies, afgedwongen. Toen Bazoer en Gudelj in de winterstop weggingen, zijn er ook geen nieuwe jongens gehaald. Dat zegt genoeg. De club vertrouwt erop dat wij de huidige jongens kunnen vervangen”. Overigens sprak De Jong deze woorden voordat Abdelhak Nouri plotseling in elkaar zakte.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/frenkie-jong-hoopt-seizoen-op-echte-doorbraak/