Schöne is blij met hete adem De Jong in zijn nek

Bron: www.ajaxlife.nl

Het lijkt erop dat Schöne gewoon weer in de basis start. © Pro Shots

Frenkie de Jong had maar een kwartier de tijd nodig om in Nice zijn visitekaartje af te geven. Toch lijkt het erop dat Lasse Schöne in de return tegen de plaatselijke OGC weer een basisplaats heeft. De Deen erkent dat hij De Jongs hete adem in zijn nek voelt.

Hoe we tot de conclusie komen dat Schöne waarschijnlijk aan de aftrap staat? Hij was van de partij bij het persmoment, daags voor het duel. We kunnen ons geen voorbeeld heugen waarbij deze regel niet opging. Het kan dus bijna niet anders…

Dit neemt niet weg dat Schöne zijn best moet doen om in de opstelling te blijven. De Jong viel goed in tijdens de uitwedstrijd en leidde diverse aanvallen in, al had Ajax in de laatste vijf minuten eventjes geen idee meer wat het aan het doen was.

“Gelukkig wel, dat is ook de bedoeling,” zegt Schöne met een glimlach als hem naar jonge spelers wordt gevraagd die staan te trappelen. En ja, De Jong hoort in dat rijtje thuis. “We hebben genoeg grote talenten die vroeg of laat een podium verdienen, dat maakt ons allemaal beter.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22201