De Visser: ‘Braziliaanse clubs laten zich niet meer in de maling nemen’

Bron: ajaxfanzone.nl

Piet de Visser kent de Zuid-Amerikaanse markt als geen ander en begrijpt dat het voor Europese clubs, en vooral clubs uit Nederland, moeilijker is geworden om talentvolle voetballers uit Zuid-Amerika te halen. Volgens De Visser laten Braziliaanse clubs zich niet meer in de maling nemen, op basis van de bedragen die tegenwoordig de ronde doen.

Club in Europa pikten Braziliaanse talenten voor een habbekrats en verkochten deze na twee of drie jaar voor tientallen miljoenen méér. “Dus zeggen clubs als Gremio, Flamengo en Sao Paulo nu tegen kopers: ‘Oh, deze speler gaat voor tien miljoen euro naar Europa? Dan is hij over een paar jaar veertig miljoen euro waard en willen wij meedelen.’ Dat eisen ze in de onderhandelingen”, zo vertelt de voormalig talentenspeurder in gesprek met De Telegraaf.

“Je moet als Nederlandse club héél hard werken om een talent nog weg te halen. Vroeger konden spelers al op zestienjarige leeftijd worden gecontracteerd, nu is de grens met twee jaar omhoog gegaan. “Dan zie je dat David Neres en Richarlison al in het eerste elftal staan. Daar moet je dik voor betalen.’”

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2017/08/01/de-visser-braziliaanse-clubs-laten-zich-niet-meer-in-de-maling-nemen/

Gegevens