Ajax O19 stelt overwintering Youth League veilig ondanks verlies tegen Legia

Ajax O19 speelde dinsdagmiddag op sportpark de Toekomst de return in de UEFA Youth League tegen Legia Warschau. Nadat de ploeg van John Heitinga twee weken geleden een makkelijke 1-4 overwinning behaalde in Polen ging het dinsdagmiddag compleet anders en kwamen de Ajacieden uiteindelijk met de schrik vrij.

Legia kwam in de eerste helft op voorsprong en verdubbelde de score vlak na rust. De Ajacieden hadden geluk dat Legia een aantal grote kansen niet wist te benutten. In de slotfase had Ajax de eer en de teleurstellende wedstrijd nog met een doelpuntje kunnen redden, maar een aanval met daarbij grote mogelijkheden voor eerst Sierhuis (kopbal gekeerd) en Victor Jensen (inzet van de lijn gehaald) leverde geen treffer op. De ploeg van John Heitinga kwam met de schrik vrij en gaat zodoende in de koker voor de loting van de play-offs in december.

Opstelling Ajax O19: Plomper; Dest, Botman, Q. Maduro, Bakker; Pasquali (74. Gravenberch), Ter Heide, Ekkelenkamp; Schön, Sierhuis, Ylätupa (35. Jensen)

Bron: Ajax.nl