Gelegenheidslinksback Ter Heide: ‘Dit was gewoon pech’

Bron: www.ajaxlife.nl

Ekkelenkamp, Sidoel, Ter Heide en De Wit voelen de bui al hangen. © Pro Shots

Omdat Mitchel Bakker op het laatste moment aan de A-selectie voor Roda JC-uit werd toegevoegd, bekleedde middenvelder Jasper ter Heide in de Youth Leaguewedstrijd tegen PSG de linksbackpositie. Dat deed hij ondanks de nederlaag na strafschoppen naar behoren. ‘Ik hield er rekening mee.’

Door Sander Zeldenrijk

Jasper, jij bent van origine een controlerende middenvelder, toch? “Dat is sinds vorig seizoen eigenlijk wel een beetje mijn vaste plek geworden. Daarvoor speelde ik ook als rechts- en linksback. Op die laatste positie speelde ik bij AZ vier jaar. Daarna ging ik naar de rechtsbackpositie maar bij Ajax kennen de meeste mensen me inderdaad vooral als controlerende middenvelder.”

Wanneer hoorde je dat je linksback moest spelen? “Ik zou eigenlijk rechtsback gaan spelen, maar toen ik de avond voor onze wedstrijd hoorde dat Mitchel met ‘1’ mee moest, hield ik er wel rekening mee. Toen ik hier in de kleedkamer kwam zei Serginho (Dest, red.) dat hij rechtsback speelde. Toen wist ik wel dat ik linksback zou staan.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23437