Ten Hag verwacht meer overzicht tijdens afronding

Hier had ook een foto van een willekeurige andere Ajacied kunnen staan. © Pro Shots

Het lukte Ajax de laatste 180 minuten voetbal slechts eenmaal een doelpunt te maken. Er hadden ook zomaar zes, zeven of acht goals kunnen vallen en de productie blijft het hele seizoen al achter. Erik ten Hag wil graag meer overzicht zien tijdens de afronding.

De Ajacieden wonnen hun beste wedstrijd van het seizoen, tegen PEC Zwolle, met slechts 0-1 en tegen ADO Den Haag lukte het al helemaal niet om het net te laten bollen. Dat heeft serieuze gevolgen voor de kansen in de titelstrijd.

Zes doelpunten maken, lukte dus niet. In totaal zes keer paal of lat raken lukte dan weer wel. “We moeten leren killen,” reageert Ten Hag tegenover Ajax TV. “We moeten vanaf de eerste minuut scherp en alert zijn. De waarneming hebben wat we in zulke situaties moeten doen.”