De Goede Beul, een leven lang Ajacied

Bron: www.ajaxlife.nl

Dit alleen al is een tamelijk iconische plaat. © Ajax Images

Precies 84 jaar geleden werd een bijzonder persoon geboren in Amsterdam. Bobby Haarms, bij Ajacieden ook goed bekend als ‘de Goede Beul’. Genoeg reden om even terug te kijken op deze bijzondere Amsterdammer.

Haarms was zijn leven lang Ajacied. Hij werd geboren aan de Middenweg, tegenover Stadion De Meer, toen nog in aanbouw. Toen kon hij nog niet weten dat hij er ook als Ajaxvoetballer te zien zou zijn.

Tussen 1952 en 1960 kwam hij uit voor het eerste elftal van Ajax. Een knieblessure maakte dat hij eerder dan hij gewild zou hebben moest stoppen met voetballen. Voor Ajax bleef hij gelukkig behouden. Als assistent- en hersteltrainer stond hij van 1967 tot 1981 en van 1986 tot 2000 bij Ajax onder contract.

In al die jaren zag Haarms de meest iconische trainers en spelers komen en gaan. Hij maakte lief en leed mee met ze mee en was er altijd bij als Ajax alweer een mooie prijs mocht tonen aan het publiek.

Het werkelijk prachtige standbeeld van Haarms bij de hoofdingang van de Arena is voorzien van zijn bijnaam: de Goede Beul. Een geweldige koosnaam.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23619

Gegevens

Spelers: Bobby Haarms
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Bobby Haarms