Ook Koeman adviseert Kluivert een langer verblijf bij Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Na zijn treffer bij Sparta toonde Kluivert het uitvak trots het Ajaxlogo. © Pro Shots

Voor Justin Kluivert gaat zijn nog zo prille loopbaan razendsnel. Als achttienjarige is hij al onbetwist basisspeler in Ajax 1 en een debuut in het grote Oranje staat ook nog voor de deur.

Het kan allemaal niet op voor de aanvaller. Je zou bijna vergeten dat hij vorig jaar pas debuteerde in de eredivisie (Zwolle-uit). Wat goed is, komt snel. Hopelijk gaat wat goed is echter niet snel. Als het aan bondscoach Ronald Koeman ligt, blijft Kluivert voorlopig nog even in Amsterdam.

“Laten we hopen dat dit soort jonge spelers wat langer in Nederland blijft om elke week te voetballen en zich verder te ontwikkelen. Ik beslis dat niet, maar het zou wel het beste zijn,” is Koeman helder tijdens het perspraatje voorafgaand aan de oefeninterland vrijdagavond tegen de Engelsen.

De bondscoach stelt dat hij daarover ook met Kluivert heeft gesproken, ergens in de Zeisterbossen. “Hij is nu met Ajax in gesprek over contractverlenging. Kluivert is pas 18 en in mijn ogen is dat te jong om naar de Premier League te verkassen.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23728

Gegevens

Spelers: Ronald Koeman
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Ronald Koeman
Zaakwaarnemers: Mino Raiola