Ajax Vrouwen spelen gelijk en hijgen in nek van FC Twente

Bron: www.ajaxlife.nl

© Sjoerd Tullenaar

Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond teleurstellend gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen (2-2). De zure smaak van het puntverlies werd weggespoeld met het bericht dat FC Twente verloren had en het verschil tussen beide ploegen derhalve teruggebracht is naar één punt.

Al binnen tien minute kwam Ajax op voorsprong. De geslepen Marjolijn van den Bighelaar tikte een rebound van Desiree van Lunteren binnen. Laatstgenoemde zag haar inzet namelijk op de paal belanden.

Maar de snelle goal was geen teken van totale controle. Ja, Ajax was beter. Maar Heerenveen was verre van kansloos. Trainer Benno Nihom leek het onheil aan te zien komen,  waar hij langs de zijlijn hamerde op concentratie. Het mocht niet baten, vijf minuten voor de rust rondde Heerenveen op prachtige wijze een pijlsnelle counter af. Fenna Kalma, de vrouw in vorm aan Friese zijde, was het eindstation.

Heerenveen draaide de wedstrijd in de tweede helft compleet om. De geboren Fries Tiny Hoekstra zette haar ploeg op 2-1. Hetgeen voor Ajax het startsignaal van een periode van druk zetten betekende.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23774

Gegevens