De Ligt: “Ik weet van mezelf dat ik dat kan”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt zag zijn ploeg zondagmiddag met 3-0 winnen van AZ door doelpunten van Van de Beek, Kluivert en Neres. De jonge verdediger is zeer tevreden over de manier waarop Ajax speelde.

Goede uitslag

“We hadden het in de eerste helft in het begin moeilijk”, zo analyseert De Ligt de wedstrijd voor de camera’s van Fox Sports. “AZ voetbalde goed mee en was een paar keer gevaarlijk in de omschakeling. Daarna, aan het einde van de eerste helft, kregen we wel de overhand en dat resulteerde ook in de 1-0 van ons. De eerste kwartier van de tweede helft was denk ik heel goed, kans op kans, alleen we maken het niet af. Tot die goal van Kluivert en toen gingen we weer wat meer naar achteren leunen had ik het idee, omdat AZ toch moest komen. Uiteindelijk win je hier met 3-0, dus ik denk een goede uitslag.”

Lange passen

De Ajax-verdediger liet het afgelopen jaar al zien een veelzijdige verdediger te zijn, maar toonde vandaag ook goed te zijn in het geven van passen over grote afstanden. “Ik weet van mezelf dat ik dat kan. Vandaag is het een paar keer goed gelukt denk ik, dus daar ben ik tevreden mee”, aldus De Ligt.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/de-ligt-ik-weet-van-mezelf-dat-ik-dat-kan/