Basisspeler Tagliafico speelt met Argentinië gelijk tegen Ijsland

Tagliafico mocht met Messi op de foto. © ProShots

Nadat gisteren Hakim Ziyech in actie kwam op het WK, was het vandaag de beurt aan Ajacied nummer twee: Argentijn Nicolas Tagliafico. De linksback speelde negentig minuten mee tegen Ijsland, maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd eindigde in 1-1.

Uitgerekend Tagliafico kreeg in de achtste minuut de eerste grote kans van de wedstrijd. Hij verlengde een vrije trap van Lionel Messi met zijn hoofd, maar zag zijn inzet naast gaan. Het bleek een voorbode van een periode waarin Argentinië aandrong, wat in de twintigste minuut een doelpunt van Aguëro teweeg bracht. Na een strakke inspeelpass draaide de spits van Manchester City kort weg en schoot hij met links verwoestend raak. Tagliafico was er als de kippen bij om hem te feliciteren.

Oud-Heerenveenspits Alfred Finnbogason zorgde al gauw voor de gelijkmaker. Doelman van Argentinië, Willy Caballero, verwerkte een lage voorzet maar half en stelde Finnbogason in staat om de afgeslagen bal binnen te schuiven.