Ajax loot Sturm Graz in 2e voorronde CL

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft in de tweede voorronde van de Champions League het Oostenrijkse Sturm Graz geloot. Het eerste duel wordt in Amsterdam afgewerkt.

De Amsterdamse club had de mogelijkheid om PAOK Saloniki en Sturm Graz te loten. De Grieken, waartegen Ajax aan het begin van hun succesvolle Europese campagne twee seizoenen geleden al speelde, kwamen uit de koker als opponent tegen FC Basel.

Hierdoor mag Ajax automatisch tegen Sturm Graz aantreden. Het eerste duel wordt op 24 of 25 juli afgewerkt in de Johan Cruijff Arena. De return staat een week later op het programma in Oostenrijk. In het recente verleden speelde Ajax al vaker Europees in Oostenrijk. Rapid Wien en Red Bull Salzburg waren te sterk. 

Weet Ajax te winnen van Sturm Graz, dan stroomt het door naar de derde voorronde en is het bij uitschakeling hoe dan ook verzekerd van de groepsfase van de Europa League. Wint Ajax ook de derde voorronde, dan speelt men een laatste voorronde tegen een ogenschijnlijk topteam om plaatsing voor de groepsfase van de Champions League af te dwingen. 

Geplaatste teams:AjaxFC Basel

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/113413/ajax-loot-sturm-graz-in-2e-voorronde-cl