Labiel Ajax verzuipt totaal in Klassieker

Ajax heeft zondagmiddag in De Kuip haar ondergrens gevonden. De Amsterdammers begonnen nog sterk, maar verzopen in een bizarre Klassieker tegen Feyenoord uiteindelijk totaal: 6-2.

Op voorhand wist Erik ten Hag dat hij niet kon beschikken over Nicolás Tagliafico. Als vervanger posteerde de oefenmeester Lisandro Magallán in het centrum van de Ajax-verdediging, maar dit pakte allerminst goed uit, zo zou later blijken in de eerste helft.

Vanaf moment één was de Klassieker ontbrand. Ajax startte voortvarend en kreeg in de beginfase al een kans via Kasper Dolberg. De Deense spits vond ex-Ajacied en Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer op zijn weg. Na acht minuten spelen was het toch raak. Lasse Schöne mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot, zoals zo vaak, de bal tegen de touwen: 0-1.

De voorsprong van Ajax was terecht gezien de spelverhoudingen, want de Amsterdammers waren heer en meester in De Kuip. Feyenoord was slordig achterin, maar Ajax verzuimde de score uit te breiden. Tussendoor kwam de thuisploeg plots op gelijke hoogte. Het centrum lag helemaal open en Jens Toornstra maakte gelijk van dichtbij: 1-1.