Ajax in pot 2 na verlies Arsenal in EL-finale

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax zit, mocht het de groepsfase bereiken, bij de groepsloting van de Champions League in pot 2. Dit is een feit nadat Arsenal de finale van de Europa League-finale heeft verloren van Chelsea.

Arsenal en AS Roma hadden een beter coëfficient dan Ajax, maar beide ploegen grepen naast een ticket voor het miljardenbal. De Romeinen in de reguliere competitie, Arsenal dus in de finale van de Europa League. Zodoende schuiven de Amsterdammers, die in het seizoen 2016/2017 en 2018/2019 veel punten scoorden, op naar pot 2. Ajax moet zich dus nog wel zien te plaatsen, door de voorrondes te overleven.

Dat Ajax in pot 2 zit, betekent dat een aantal grote clubs worden gemeden in de groepsfase. In pot 1 zitten de kampioenen van de zes beste Europese landen, aangevuld met de winnaars van de Champions League en de Europa League. Daarna gaat het dus om de coëfficienten van de deelnemers.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/123138/ajax-in-pot-2-na-verlies-arsenal-in-el-finale