Ajax start Europese campagne met gelijkspel in Thessaloniki

Ajax is het Europese seizoen begonnen met een 2-2 gelijkspel in Thessaloniki.

De Amsterdammers kenden een vliegende start tegen PAOK. Al na een kleine tien minuten werd een vrije trap van Ziyech van richting veranderd door een PAOK-verdediger en vloog in het doel. Ajax hield daarna nog een tijdje het overwicht en had in het eerste halfuur maar liefst 75% balbezit.

Maar daarna raakte Ajax het helemaal kwijt en liet het PAOK zelfs tot een voorsprong komen door 2 goals in 6 minuten. En de Grieken hadden zelfs de mogelijkheid om voor rust nog op 3-1 te komen, maar Joel Veltman wist dat met een goede ingreep te voorkomen. De voormalig aanvoerder was een paar keer erg belangrijk, al zat hij er ook behoorlijk naast bij één van de tegengoals.