B-ploeg eenvoudig langs KAS Eupen

Ajax heeft de eerste wedstrijd van het trainingskamp in Qatar vrij eenvoudig gewonnen. Bij rust leidden de Amsterdammers, dankzij doelpunten van De Jong en Traoré, al met 2-0. In de tweede helft werd er minder gecreëerd en dus bleek de ruststand ook de eindstand te zijn.

Het beoogde basiselftal voor de tweede seizoenshelft mocht in het Al Janoub stadium vanaf de veelal lege tribunes toekijken hoe hun teamgenoten speelden tegen KAS Eupen, de nummer 13 van de Belgische competitie. De reserves en talenten die Ten Hag het veld in had gestuurd, begonnen goed aan de wedstrijd. Na ruim zeven minuten raakte Lassina Traoré met één poging beide palen, maar enkele minuten later was het alsnog raak. Aanvoerder Siem de Jong, die in de eerste helft goed bij het aanvalsspel betrokken was, kon na een heerlijke voorzet van Carel Eiting makkelijk bij de tweede paal binnentikken.