Ajax boekt nettowinst van 53 mln over afgelopen halfjaar

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft over het afgelopen halfjaar een nettowinst van 53 miljoen euro geboekt. Dat maakt de Amsterdamse club woensdagmiddag bekend via Ajax.nl. Het betreft een stijging van 32,7 miljoen euro ten opzichte van het eerste halfjaar van het boekjaar 2018/2019.

De netto-omzet bij Ajax bedraagt 110,4 miljoen euro. Dit is een toename van 6,2 miljoen euro door een stijging van de omzet in de merchandising en TV-baten, het winnen van de Johan Cruijff Schaal en een stijging van de verkochte seizoenkaarten, business-seats en skybox-plaatsen.

De bedrijfslasten bij Ajax zijn met 16,4 miljoen euro gestegen naar 93,1 miljoen euro. Dit is als gevolg van de toename in de spelerssalarissen, de door de Eredivisie CV vastgestelde veranderagenda en de stijging van de inkoopkosten. Het bedrijfsresultaat vóór saldo vergoedingssommen bedraagt 17,3 miljoen euro positief. Het saldo van de vergoedingssommen bedraagt 54,0 miljoen euro positief. Dit als gevolg van onder meer de transfers van Matthijs de Ligt en Kasper Dolberg.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129355/ajax-boekt-nettowinst-van-53-mln-over-afgelopen-halfjaar

Gegevens