Voormalig trainer Kudus lovend: “Zo’n type had ik nog niet eerder gezien”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Mohammed Kudus is één van de aanwinsten van Ajax deze zomer en maakte tijdens de voorbereiding een prima indruk op het middenveld. Het is nog even afwachten wat de beste positie blijkt te zijn voor de Ghanees en waar Erik ten Hag hem neer wil zetten.

Ajax Life sprak met Flemming Pedersen, die de trainer van Kudus was bij FC Nordsjaelland, om hem alvast wat beter te leren kennen. Nadat Kudus de stap van Right to Dream in Ghana naar Denemarken had gemaakt, maakte hij al snel indruk. Kudus was toen 16 jaar: “Ik wist meteen dat we in hem een exceptioneel talent in huis hadden”, vertelt Pedersen.

Dat viel niet alleen in Denemarken zelf op, want na één seizoen meldden zich al clubs uit onder andere de Premier League. Kudus besloot echter te blijven en kwam in de afgelopen twee seizoenen tot 57 duels in het eerste elftal van Nordsjaelland. Daarin was hij goed voor 14 goals. Volgens Pedersen is Kudus het best hangend op rechts, waarmee hij dus de opvolger van Hakim Ziyech zou kunnen zijn.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/voormalig-trainer-kudus-lovend-zon-type-had-ik-nog-niet-eerder-gezien/

Gegevens

Spelers: Hakim Ziyech
Onderwerpen: Trainer, Doelpunt
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax