Ajax verkoopt aandelenbelang in Ajax Cape Town

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft haar 51%-aandelenbelang in Ajax Cape Town verkocht, zo brengt de club via haar officiële kanalen naar buiten. De Amsterdammers verkopen de aandelen - sinds 1999 in het bezit - aan de huidige minderheidsaandeelhouder, die de aandelen op uiterlijk 1 oktober ontvangt.

'Na de strategische heroriëntatie, waar in februari 2020 melding van werd gemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers, is door Ajax geconcludeerd dat de ambities en resultaten in Amsterdam in te groot contrast staan met de ontwikkeling van de voetbalmarkt in Zuid-Afrika', zo verklaart de club.

De ambitie van Ajax is nog altijd onveranderd. De club wil de beste zijn van Nederland en ook in de buurt blijven van de Europese top. De talentontwikkeling vanuit Zuid-Afrika heeft daar onvoldoende aan bij kunnen dragen. De potentie voor in de toekomst zien de Amsterdammers ook niet. 'De club heeft de aandacht verlegd naar andere markten', valt er te lezen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134445/ajax-verkoopt-aandelenbelang-in-ajax-cape-town

Gegevens

Onderwerpen: De Toekomst