Jong Ajax verslaat Jong FC Utrecht: 3-2

Jong Ajax heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 3-2 gewonnen dankzij doelpunten van Sontje Hansen, Terrence Douglas en Brian Brobbey. Door de overwinning stijgt de ploeg van trainer Van der Gaag naar de zevende plaats op de ranglijst.

Jong Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kreeg ook kansen via via Giovanni en Brobbey. Een tegenvaller was het uitvallen van Mendez die door een tackle geblesseerd raakte en het veld moest verlaten. Beide elftallen werden verder in de eerste helft niet echt gevaarlijk al was De Waal nog dichtbij de openingstreffer maar zijn schot miste precisie. In de tweede helft kwam Jong Ajax via Hansen op voorsprong en nadat Douglas de 2-0 scoorde leek de wedstrijd gespeeld. Echter kwam Jong FC Utrecht terug in de wedstrijd via een doelpunt van Van den Berg maar het was uiteindelijk Brobbey die Jong Ajax aan een 3-1 voorsprong hielp. Drie minuten voor tijd wisten de bezoekers nog een keer te scoren en leek het alsnog spannend te worden, maar Jong Ajax hield stand. Aanstaande vrijdag staat de uitwedstrijd tegen MVV op het programma.