Jong Ajax verslikt zich in hekkensluiter Dordrecht

Jong Ajax nam het maandagavond op tegen de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie; FC Dordrecht. De Schapenkoppen hadden uit de laatste 7 wedstrijden slechts één punt behaald.  Jong Ajax wilde de aansluiting met de top 8 behouden, maar gaven de voorsprong in de slotfase helemaal weg.

Jong Ajax begon met enkele sterkhouders in de basis, met onder andere het duo Brian Brobbey en Lassina Traoré voorin. Ook Ünüvar en Sontje Hansen stonden aan de aftrap. In de eerste helft gebeurde er weinig spectaculairs. Dordrecht probeerde het wel, maar kwam slechts tot één grote kans. Een ingestudeerde corner werd hard ingeschoten door Jari Schuurman, maar doelman Raatsie bracht redding. Luttele minuten later zette Traoré met een steekpass Brian Brobbey alleen voor de doelman, maar de spits faalde in de afronding.

Ajax speelde inspiratieloos en creëerde weinig grote kansen tegen een tandeloos Dordrecht. Op de kansjes voor Brobbey en Schuurman na, gebeurde er wel erg weinig in de eerste helft, met een logische 0-0 ruststand als gevolg.