Ajax vrij gemakkelijk langs Young Boys (3-0)

Young Boys kwam donderdagavond naar Amsterdam voor de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Europa League. Ajax moest het doen zonder Blind en Mazraoui, maar kende weinig problemen. De bezoekers kregen weinig kansen, en mogen nog best tevreden zijn met een 3-0 nederlaag. Tadic, Klaassen en Brobbey wisten het net te vinden.

In de eerste helft is Ajax vanaf de aftrap de betere ploeg. Er zijn niet veel grote kansen, wel wat kleinere mogelijkheden. De ploeg van Erik ten Hag kon met een voorsprong de kleedkamers opzoeken, maar dat gebeurde niet. Het stond nog altijd 0-0 na 45 minuten.

Na 53 minuten is daar de eerste kaart, een wat onterechte, voor Nico Tagliafico. Hij lijkt de bal te spelen, maar de scheidsrechter vindt het toch een gele kaart waard. Na een uur spelen is daar, de man van de openingstreffers de afgelopen wedstrijden, Davy Klaassen met de 1-0. Na wat geluk krijgt hij de bal voor zijn voeten en schiet hij hard binnen.