Ajax Vrouwen kwalificeert zich wel voor Champions League

Na de schaal en de KNVB-beker nu ook een ticket voor de Champions League! © Pro Shots

Het is Ajax Vrouwen gelukt om zich te kwalificeren voor de Champions League. De vrouwelijke tak van de club won voor het eerst van Standard Luik, met 3-0 maar liefst, en dat was voldoende voor een startbewijs in het kampioenenbal.

Het is natuurlijk niet eerlijk om de voorronde bij de mannen en vrouwen met elkaar te vergelijken, maar feit is wel dat het Ajax Vrouwen bij de eerste poging lukte om het hoofdtoernooi te bereiken. Ajax Vrouwen werd in Estland met drie overwinningen groepswinnaar in de voorronde.

Ajax Vrouwen zat binnen de kortste keren op het juiste spoor tegen de Belgen en had slechts een kwartier nodig om de wedstrijd te beslissen. Het duel met Standard moest gewonnen worden, aangezien alleen de groepswinnaar zeker was van plaatsing en Ajax Vrouwen een minder doelsaldo had.

Dat lukte! Desiree van Lunteren benutte na tien minuten een penalty en Linda Bakker verdubbelde zes minuten later de score. Aan de strafschop ging een handsbal vooraf, die Standard Luik op een rode kaart kwam te staan.