Gery Vink

Enoh: ‘Motiveerden elkaar tot op het bot’

Bron: www.ajaxshowtime.com

Zondag kan Ajax de eerste prijs van het seizoen in de wacht slepen, als het het in de bekerfinale in De Kuip opneemt tegen Willem II. Oud-Ajacied Eyong Enoh was erbij toen Ajax in 2010 voor het laatst de KNVB-beker won en speelde bovendien een paar maanden voor de opponent van zondag: Willem II. In gesprek met Ajax Showtime blikt de Kameroener vooruit op de finale: 'Ajax heeft meer kwaliteit en wil die beker naar Amsterdam halen.'

Het Verhaal Achter: De gebroeders Timber

Bron: www.ajaxshowtime.com

Iedereen heeft wel een favoriete Ajacied. De een houdt van die ene speler met een fijne steekpass, de ander kan genieten van een verdediger die al zijn duels wint. Het verhaal achter die populaire voetbalnamen is echter lang niet altijd bekend. In de rubriek 'Het Verhaal Achter' gaan we op zoek naar de achtergrond van jouw favoriet. In deel 16: De mogelijke opvolgers van de broertjes De Boer: Jurriën en Quinten Timber.

De Ligt is bezig om zijn eigen grenzen te verleggen bij Ajax

Bron: source

Gery Vink vindt dat Ajax moet proberen om Matthijs de Ligt nog allrounder te maken dan hij op dit moment is. De voormalig jeugdtrainer van de verdediger ziet dat zijn oud-pupil druk bezig is om zichzelf te ontwikkelen en denkt dat het een goede zaak is als de Amsterdammers hem daar een handje bij helpen. "Ik zie dat Matthijs zijn eigen grenzen verlegt. Dat deed hij in de jeugd ook al. Elke dag bezig om beter te worden."

‘Ze hebben in Amsterdam veel meer kapitaal en ook vaak arrogantere jongens’

Bron: www.voetbalzone.nl

Vurnon Antia, Aras Özbiliz, Damil Dankerlui, Adrie Koster en Gery Vink zijn allemaal werkzaam bij Willem II én hebben allemaal een verleden bij Ajax. De Tilburge club werd eerder al bestempeld als ‘het Ajax van het Zuiden’, een term die Co Adriaanse, oud-trainer van beide clubs, niet heeft bedacht, zo verzekert hij in gesprek met het Brabants Dagblad.

Vince Gino Dekker: “De sfeer bij Ajax was vaak kil”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vince Gino Dekker doorliep de hele jeugdopleiding bij Ajax, maar brak door blessures nooit door. Ajax besloot zijn aflopende contract niet te verlengen, AZ hapte gretig toe en kon Dekker transfervrij naar Alkmaar halen. De linksbuiten tekende voor twee seizoenen in Alkmaar, met een optie voor nog een jaar. In een interview met De Stentor geeft de 21-jarige aanvaller uit te kijken naar zijn periode in Alkmaar.

Meuwese: 'Wilde geen prof meer worden'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jarenlang ging hij naar school, wachtte hij ongeduldig op het Ajax-busje en knalde hij door de jeugdopleiding van Ajax. Daar kwam afgelopen zomer echter plots een einde aan. Terence Meuwese vertrok nog wel van Ajax naar FC Groningen, maar besloot al na een maand in het hoge noorden te stoppen met keepen op topniveau. In gesprek met Ajax Showtime geeft hij zichzelf nu bloot over zijn redenen om te stoppen en de belangrijke rol die zijn laatste jaar bij Ajax daarin speelde.

Lopez: 'Dan is de keuze snel gemaakt'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jeugdspelers die een overstap maken naar een club in het buitenland. Het is een steeds meer voorkomend fenomeen. De huidige Ajax O19 heeft zich deze zomer versterkt met de nodige buitenlandse talenten, maar er zijn ook genoeg jongens die voor de omgekeerde weg kozen. Ajax Showtime sprak drie talenten die De Toekomst achter zich lieten. In de eerste aflevering doet Anderson Lopez zijn zegje.

Ajax Jeugd: O16 en O17 halen uit met monsterscores

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Er stonden dit weekend veel jeugdwedstrijden op het programma. Ajax O19 won met 4-2 van Willem II O19, maar ook de andere jeugdploegen kwamen in actie. Ajax O16 en Ajax O17 haalden uit met monsterscores!

Ajax O17Ajax O17 heeft zaterdag uit gehaald in Utrecht. De talenten wonnen met 9-2 van de Domstedelingen. Het was voor trainer Dave Vos zijn eerste wedstrijd als trainer van de jeugdploeg, die sinds vorige maand geen trainer meer had door het vertrek van Gery Vink.

Pages

Subscribe to Gery Vink