Spitz Kohn

De sympathieke kaatskoning: Stefan Pettersson

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Een spits die bij veel zo niet alle Ajacieden nog steeds een glimlach op het gezicht tovert, is de sympathieke Zweed Stefan Pettersson. Nu heeft Ajax wel een geschiedenis met Scandinaviërs, maar deze ‘tweede Mr. Ajax’, zoals Michael van Praag hem noemde bij zijn afscheid in 1994, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Zijn andere bijnaam ‘de kaatskoning’ valt makkelijk te verklaren.

Kaatsen

Vergeten voetballer #17: Rob de Wit

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 17 van deze rubriek richten wij onze aandacht op het Ajax-idool uit de jaren 80, waarvan de carrière zo abrupt en afschuwelijk eindigde: Rob de Wit.

[Alibabba] Voorbeschouwing Roda JC-Ajax

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Hallo Ajacieden. Na Ajax-Vitesse, 0-1, was ik teleurgesteld in hetgeen Ajax liet zien. We mogen nu vaststellen dat het daarna uitstekend is gegaan. Van de 9 duels nadien werden er 8 gewonnen en 1 gelijkgespeeld. In Milan werd het 0-0, maar ook daar hadden WE moeten winnen. Die 0-0 betekende uitschakeling in de CL, maar overwintering in de EL was bereikt. Red Bull Salzburg kwam uit de koker en ik ga hun intensief bekijken via mijn schotels op het dak. Tegen die tijd kom ik daar op terug. De kwartfinale van het bekertoernooi werd evenzo bereikt na IJsselmeervogels pootje te lichten.

[Alibabba] Voorbeschouwing Ajax-RKC

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Hallo Ajacieden. Na de wedstrijd tegen Celtic heb ik mij gestoord aan de reacties van supporters en media. Zoals elke Ajacied weet is er een andere koers uitgestippeld. Waarom zou dat na 3 kampioenschappen op rij en enkele nederlagen in de CL overboord moeten? Standvastig beleid voeren is hetgeen Ajax nu doet. Ik wil alle criticasters eraan herinneren dat Ajax het anders deed van 2005 t/m 2010. Was dat een succes? De berichtgeving van de NOS is discutabel te noemen met Nek van Gelder voorop.

[Alibabba] Voorbeschouwing Ajax-FC Utrecht

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Hallo Ajacieden. Verdomme was het eerste wat in me opkwam na de gegeven strafschop tegen AC Milan. Uitermate dom vond ik de actie van vd.Hoorn, want hij moet gewoon van dat shirt blijven. Uiteindelijk werd het geen winst en dat was klote. Wat kunnen we zondag verwachten vanaf half 1? Ajax heeft thuis al 3 seizoenen niet gewonnen van ‘Utreg’. Tij moet keren!

Subscribe to Spitz Kohn