De sympathieke kaatskoning: Stefan Pettersson

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Een spits die bij veel zo niet alle Ajacieden nog steeds een glimlach op het gezicht tovert, is de sympathieke Zweed Stefan Pettersson. Nu heeft Ajax wel een geschiedenis met Scandinaviërs, maar deze ‘tweede Mr. Ajax’, zoals Michael van Praag hem noemde bij zijn afscheid in 1994, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Zijn andere bijnaam ‘de kaatskoning’ valt makkelijk te verklaren.

Kaatsen

Stefan Pettersson (Västerås, 1963) was geen typische Ajax-spits met een obsessie voor de goal. De rustige, bescheiden jongen die in 1988 Ajax verkoos boven clubs als Panathinaikos, onderscheidde zich meteen door het vele kaatsen, waarmee hij anderen, Dennis Bergkamp bijvoorbeeld, in staat stelde te scoren. Ook was Pettersson bijzonder kopsterk. Voor de tegenstander een ramp om tegen te spelen, voor Ajax een waar feest om in de punt van de aanval te hebben staan.

Roerige tijden

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/de-sympathieke-kaatskoning-stefan-pettersson/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=de-sympathieke-kaatskoning-stefan-pettersson