''Bij rust eigenlijk 3-0 voor moeten staan''

Christian Eriksen heeft misschien nog wel het meest geprofiteerd van de trainerswissel bij Ajax. De middenvelder moest het onder Martin Jol doen met korte invalbeurtjes, maar is onder Frank de Boer onomstreden.

Eriksen was midweeks tegen AC Milan al de absolute uitblinker bij Ajax. Tegen Vitesse zette hij die lijn door. De Deen was bij vrijwel elke aanval betrokken en zorgde bovendien voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Zelf bleef Eriksen na afloop kritisch van de wedstrijd tegen Vitesse kritisch. "We speelden goed positiespel en moesten bij rust eigenlijk al met 3-0 voorstaan", aldus het talent tegenover de camera's van Eredivisie Live.

De achttienjarige Eriksen, die tot Man of the Match werd uitgeroepen tegen Vitesse, ziet de visie van De Boer als de belangrijkste reden voor het frisse spel van Ajax in de laatste twee wedstrijden. "We zetten sneller druk op de bal sinds de komst van Frank de Boer en dat kost veel kracht. Vooral in de laatste 20 minuten waren we moe."

Tekst: Voetbalprimeur