Rapport Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk lijkt weinig wijzer te zijn geworden van het oefenduel tegen Oostenrijk. Zijn ploeg speelde een matige wedstrijd tegen een krachteloze opponent die simpelweg niet beter kon.

Aan de hand van een bij vlagen briljante Elia kreeg Oranje in de betere tweede helft alle ruimte om de arme Oostenrijkers op de pijnbank te leggen: 3-1.

De buitenspeler van HSV scoort door zijn sterke spel een hoge beoordeling. Zijn aanvalspartner Huntelaar miste legio kansen maar krijgt toch een krappe voldoende dankzij zijn prachtige doelpunt.

Hoogtepunt van het duel was zonder terwijl de geweldige volley waarmee Wesley Sneijder halverwege de eerste helft de Oostenrijkse doelman Jürgen Macho passeerde (1-0). De kleine middenvelder toonde meer dan eens zijn grote klasse en gaat met een dikke voldoende terug naar Milaan. Oranje leverde een leuke tweede helft af en telt behalve de ongelukkige invaller Wisgerhof geen onvoldoendes.

De Jong, Strootman en Van Nistelrooy speelden als invaller te kort om in aanmerking te komen voor een cijfer.