Volgend seizoen nog geen derde ster op shirt

Bron: ajax1.nl

Als Ajax aanstaande zondag in de eigen Amsterdam ArenA wint van FC Twente wordt daarmee het dertigste landskampioenschap in de historie van de club behaald. Sinds een paar jaar betekent elk tiental Eredivisietitels een ster op het tenue van de club. Voor Ajax zou zondag dus de derde ster binnengehaald kunnen worden. Toch zal deze derde ster bij een kampioenschap volgend seizoen niet op het shirt pronken, zo weet het AD te melden.

De voetbalshirts van Ajax voor volgend seizoen zijn al enige tijd geproduceerd en een nieuwe productie van shirts mét derde ster is niet zo gauw gedaan. “Het productieproces neemt zes tot negen maanden in beslag. Op dat moment weet je dus nog niet of Ajax kampioen wordt”, aldus Frank Basters, hoofd marketing van Adidas. Daarmaa zal het nieuwe officiële shirt met de drie sterren pas in het seizoen 2012-’13 verkrijgbaar zijn.

Het is ook een mogelijkheid dat de derde ster volgend seizoen op het Ajax-shirt wordt geborduurd of geplakt, maar dit ziet Adidas niet zo zitten. Dit tot opluchting van teammanager David Endt. “Zo hoort het, je moet die derde ster echt kunnen voelen”, zo glimlacht Endt.

Foto door: Afdb.nl – Big T

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/volgend-seizoen-nog-geen-derde-ster-op-shirt/