Tom Overtoom naar Sparta Rotterdam

Bron: ajax1.nl

Veel bronnen wisten het zeker; Tom Overtoom vertrekt naar Bayern München. De twintigjarige jeugdspeler van Ajax besloot zijn contract niet te verlengen en de Duitse grootmacht wilde de speler graag contracteren. De middenvelder heeft dinsdag echter een contract getekend in Rotterdam, bij Sparta wel te verstaan. Dit meldt de club op haar eigen website.

Tom Overtoom doorliep als klein jongetje tot zijn huidige leeftijd de volledige jeugdopleiding van Ajax. In het seizoen 2009/10 was hij door de Amsterdammers verhuurd aan HFC Haarlem, waar hij echter niet lang bleef. De Haarlemse club ging failliet en Overtoom was gedoemd tot een terugkeer bij de huidig landskampioen. Afgelopen seizoen speelde hij voor Jong Ajax.

Naast Bayern Müchen hadden ook clubs uit zowel de Nederlandse als de Belgische (hoogste divisie) Jupiler League interesse. Overtoom koos echter om eerst in Nederland te blijven, spelen in het tweede elftal van Bayern zag hij niet zitten. Hij tekende net zoals Gijs Luirink en Iliass Bel Hanassi voor twee jaar bij de ‘Kasteelclub’.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/tom-overtoom-naar-sparta-rotterdam/