Vertonghen: “Heerenveen en Feyenoord moeten maar winnen”

Bron: ajax1.nl

Jan Vertonghen is blij met de overwinning op Excelsior. Het spel was nog niet goed maar het winnen van een half één wedstrijd na een Europese uitwedstrijd, komt niet vaak voor bij Ajax. “Het was geen makkelijke oefening.”

“In de eerste helft worden we door de gestopte penalty overeind gehouden, maar we hadden echt het betere veldspel”, begint Vertonghen met zijn analyse. ” Als je dan met 2-0 de rust in gaat, dan moeten we scherp blijven om de wedstrijd binnen te slepen. Door de 1-2 kregen we het echter nog lastig. We hebben dan meer rust in ons spel nodig, maar er gaat  zoveel mis. We maken veel te veel verkeurde keuzes. Dan brengen zij nog een extra spits in en hebben ze niks meer te verliezen. Gelukkig scoorden wij toch nog twee keer.”

Het grootste probleem lag volgens Vertonghen bij de buitenspelers. “Ze waren gewoon heel snel en wij deden het niet goed 1-op-1.”

De aanvoerder pikte wederom zijn doelpunt mee, hij maakte de 4-1. “Toen Ooijer erin kwam, ging ik op het middenveld spelen. Ik heb veel diepte in mijn spel wat goed uitkwam. Als Aisatti de bal aan mij af had gegeven had ik zelfs nog een doelpunt kunnen maken.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vertonghen-heerenveen-en-feyenoord-moeten-maar-winnen/