Alderweireld: “Het gaat steeds beter met Ajax”

Bron: ajax1.nl

Toby Alderweireld ziet een duidelijke stijgende lijn in het spel van zijn ploeg van de afgelopen weken. Na de overwinning uit bij ADO Den Haag wacht volgende week PSV. Hij kijkt er naar uit.

“We beginnen goed, zetten druk en kwamen er voetballend goed uit. Tuurlijk worden we goed geholpen door een domme actie van hun (rode kaart red.). Daarna voetbalden we een beetje ongeduldig maar dat pakten we in de tweede helft goed op.” De Belg heeft wel een verklaring voor die ongeduldigheid: “Dat komt omdat je snel de wedstrijd wil beslissen. Zij zakken nog meer in, maken de ruimtes nog kleiner en gaan dan op de counter spelen. Als je dan een doelpunt maakt, is het toch wel voorbij. Ook speelden wij in die eerste helft nog te weinig over de zijkanten en te veel over het midden. In de tweede helft ging dat beter toen Jody Lukoki erin kwam. Toen lieten we hun ook meer komen, waardoor de ruimtes vanzelf kwamen.”

De verdediger was een beetje verbaasd over de actie van zijn compagnon achterin: “Er stonden er twee vrij voor het doel, maar toen kapte Vertonghen en schoot hij hem binnen. Aangezien die bal erin gaat hoor je mij niet klagen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/alderweireld-het-gaat-steeds-beter-met-ajax/