Koster gelooft heilig in filosofie Cruijff

Bron: ajax1.nl

Adrie Koster voelde zich bij Ajax als een vis in het water, maar toen Club Brugge kwam twijfelde de trainer geen seconde. Als groot voorstander van Johan Cruijff weet de voormalig oefenmeester precies wat Ajax nodig heeft, zo laat hij weten in een interview met Voetbal International.

“Bij Ajax voelde ik me als een vis in het water”, zegt hij. ”Alle randvoorwaarden om te presteren en aan de top van Nederland te blijven waren er. Ajax was altijd mijn club geweest qua spelopvatting. Toen Marco van Basten kwam wilde hij graag dat ik bleef, maar toen Club Brugge kwam, trok dat me toch heel erg. Ik wilde weten of ik mijn filosofie over kon brengen in België.”

“Ik ben er van overtuigd dat de manier waarop Johan Cruijff wil werken, met meer individuele begeleiding van de spelers, de juiste is. Ik hoop ook dat het succes brengt. Als broekie was Johan al mijn idool. Toen ik prof was, werd ik zelfs weleens met hem vergeleken. We waren allebei frêle spelers, handig in het ontwijken van tegenstanders. Ook mij konden ze nooit raken. Maar hij was een veel betere voetballer dan ik, hoor.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/koster-gelooft-heilig-in-filosofie-cruijff/