Update: Gehele RVC vertrekt middennacht

Bron: ajax1.nl

In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen vertrekt Johan Cruijff niet als laatste commissaris bij Ajax, maar tegelijkertijd met Marjan Olfers en Edgar Davids. Dit meldt NU.nl. Alle drie hebben ze zich gecommiteerd aan een contract waarin staat dat ze uiterlijk vrijdag 13 april 2012 opstappen. Het enige verschil is dat Cruijff zijn persbericht als laatste mag versturen.

Eerder deze week werden de berichten over Olfers en Davids en over Cruijff apart verzonden door Ajax, maar dat had niet als reden dat Cruijff later mag opstappen. De andere commissarissen wilden dit namelijk onder geen beding toestaan. Zij vreesden dat de eeuwige nummer 14 toch nog Tscheu la Ling bij Ajax onder zou brengen, door zijn alleenrecht op dat moment.

Deze vrijdag komt de bestuursraad met een voorstel om de vertrekken definitief te maken. Steven ten Have en Paul Römer, de andere twee RvC-leden stapten eind vorige maand al op. Johan Cruijff zal bij Ajax betrokken blijven. Dit zal echter wel gebeuren in een andere, wellicht officieuze, rol binnen de club.

Update 18.04 uur:

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/cruijff-vertrekt-toch-niet-als-laatste-commissaris/